sâmbătă, 4 februarie 2012

Machiaj fantezie - Femeia Pisica (pagina de eseu)

            
            Despre subiect:
Datorita atitudinii sale care oscileaza intre pozitiv si negativ, fiind deopotriva blanda si periculoasa, pisica este de multe ori asemanata cu femeia si vice versa. In cazul de fata, la fel ca in benzile desenate, machiajul tematic realizat va descoperi privitorilor o persoana misterioasa, senzuala, foarte feminina, alintata, afectuoasa, dar si atenta la detalii si agila, blanda si dragastoasa, dar gata oricand sa scoata ghearele ascutite pentru a se apara sau chiar a se napusti asupra prazii.
         Realizarea machiajului:
         Voi incepe prin aplicarea unui demachiant, a unei lotiuni tonice pentru a curata tenul si voi continua cu aplicarea serumului ce va spori rezistenta machiajului. Voi corecta si masca imperfectiunile prin aplicarea prin tapotare si estompare a unui corector in aceeasi nuanta cu fondul de ten, continuand cu aplicarea unui fond de ten emulsie cu textura lejera, pentru un efect natural, uniform si opac. Voi acoperi cearcanele prin  aplicarea pe linia acestora a unui anticearcan cremos in nuanta de galben, tapotand cu atentie si estompand cat mai bine. Ulterior voi fixa fondul de ten prin aplicarea unei pudre translucide pe toata fata intr-un strat cat mai subtire, ce va conferi tenului un aspect mat si va spori rezistenta machiajului.
Voi aplica fard sculptant umbra in scobitura obrajilor, sub pometi, pe frunte, de-a lungul maxilarului pentru a-l masca, sub barbie, pentru a indulci trasaturile, si voi da nasului forma ideala prin aplicarea acestuia pe peretii laterali. Voi avea grija sa estompez foarte bine toate tusele de fard pentru a realiza efectul unei fete definite si armonioase, sculptate, cat mai apropiata de idealul feminin de frumusete.
Voi incepe machiajul ochilor prin aplicarea in coltul intern si sub spranceana a unui fard alb sidefat, pentru a conferi luminizotate si inaltime arcadei si a evidentia linia sprancenelor. Voi continua cu aplicarea pe intreaga pleoapa mobila a unui fard gri sidefat, bine estompat, si a unui fard negru in pliul si in coltul extern al ochiului, estompandu-l ascendent, in diagonala pe arcada, spre spranceana, pentru a conferi privirii profunzime si a realiza impresia de ochi de pisica. Pentru a accentua aceasta forma si pentru un efect mai intens voi aplica un creion kohl negru pe interiorul liniei genelor, atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara. Pe linia genelor inferioare voi insista cu acelasi creion pe care il voi estompa ulterior cu fardul gri sidefat, aplicand spre exteriorul ochiului, ascensionat, continuand in sus linia genelor, fard negru, Voi continua cu realizarea unui contur bine definit si destul de gros de-a lungul liniei genelor, prin aplicarea unui tus de ochi cremos negru. Aceasta tusa va fi ingrosata progresiv pe a doua jumatate a ochiului si alungita in sus, spre spranceana, iar pornind din coltul interior va fi alungita usor descendent, dar foarte ascutit si bine definit spre nas. Prin aceasta tehnica si prin aplicarea unui set de gene false lungi si dese, intense, de culoare neagra, cu o forma usor alungita spre exteriorul ochiului, va fi realizata impresia de profunzime a privirii de felina. Pentru finalizarea machiajului ochilor sprancenele vor fi bine definite si arcuite cu ajutorului unui fard pudra de culoare neagra.
Un element nelipsit al personajului felin il reprezinta nasul, ce va fi desenat sub forma de “botic de pisica” prin conturarea si umplerea cu tus de culoare neagra in forma specifica, continuand cu o linie dreapta de culoare neagra ce va cobori pana la linia buzelor si se va continua cu un contur realizat cu un creion negru, cremos, foarte bine ascutit, pentru mai multa precizie. Conturul negru va fi estompat usor spre interiorul buzelor, iar apoi voi aplica pe centrul acestora un ruj cremos rosu aprins, pentru realizarea contrastului ce confera un efect vizual puternic.
Pentru un aspect proaspat si pentru a sublinia ideea de vitalitate, voi aplica pe pometi, usor estompat cu miscari circulare, un fard de obraz intr-o nuanta calda, bej-piersica.
Imaginea femeii-pisica va fi definitivata prin desenarea deasupra buzei superioare a unor puncte negre cu ajutorul unui creion kohl si a unui tus cremos si aplicarea ulterioara de manunchiuri din fire de par negru, artificiale, de-o parte si de alta a gurii si a nasului, pentru a realiza impresia de mustati.
Accesoriile:
Modelul va purta o peruca neagra, o bentita cu urechi de pisica, iar tinuta va fi de culoare neagra.












0 comments:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

 

Blog List

Friends

Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Be bold, and mighty forces will come to your aid.