vineri, 3 februarie 2012

Machiaj fantezie - Domnisoara Fluture (pagina de eseu)


            Despre subiect:
          Fluturele reprezinta sufletul, metamorfoza, fericirea si iubirea a tot ceea ce este. Dansul fluturelui ne invata sa privim viata cu zambetul pe buze, fiecare experienta ca pe o trecere spre o etapa superioara si sa ne bucuram de fiecare clipa ce ne-a fost oferita, pentru ca viata noastra, asemenea vietii sale, este foarte scurta si intensa. Fluturele experimenteaza viata prin miscare, prin zbor si prin gust. In zborul sau efemer, dar intens el se confunda atat cu parfumul si coloritul florilor, cat  si cu asprimea pamantului.
         Fluturele reprezinta clipa traita la intensitate maxima, bucuria vietii, voiosia, lejeritatea si culoarea din lumea ce ne inconjoara. El ne invata ca toate schimbarile au o latura pozitiva, care ne ajuta sa ne dezvoltam si sa crestem.
         Deoarece am simtit experienta urmarii cursurilor academiei de make-up asemenea vietii unui fluture, trecand prin numeroase etape, crescand, invatand si dezvoltandu-mi latura artistica si creativa aplicata in machiaj, am horatat sa realizez pentru examenul final tema “Domnisoara Fluture” si sa transmit prin aceasta voiosia si energia pozitiva ce caracterizeaza aceasta fiinta delicata.
         Realizarea machiajului:
         Voi incepe prin pregatirea tenului pentru machiaj prin curatarea fetei prin aplicarea de lapte demachiant, a unei lotiuni tonice si a unei creme de ochi cu o textura usoara pentru a nu incarca. Voi continua cu aplicarea unei baze de machiaj ce va spori rezistenta acestuia si a unui fond de ten emulsie pentru a obtine un efect cat mai natural, avand in vedere ca modelul are o piele tanara, fara probleme. Ulterior voi fixa fondul de ten prin aplicarea unei pudre translucide, ce va conferi tenului un aspect mat si va spori rezistenta machiajului. In zona unde voi realiza desenul fluturelui voi aplica o baza speciala pentru fardul de ochi, ce va spori rezistenta si intensitatea acestuia, lucru indispensabil pentru o cat mai realista reproducere a coloritului aripilor fluturelui.
         Voi continua cu realizarea propriu-zisa a fluturelui prin conturarea acestuia in mod simetric pe ambii obraji, utilizand un tus de ochi de culoare neagra, cu varf de marker, pentru o precizie mai mare. Voi spori intensitatea acestui contur si voi indulci in acelasi timp duritatea liniilor grafice ale tusului prin aplicarea unui fard negru pe toata lungimea acestuia, estompandul-l usor spre interior. Partea superioara a aripilor va avea un contur mai gros, bine definit, prin incorporarea sprancenelor.
Voi trece apoi la partea cea mai frumoasa a intregului machiaj, colorarea aripilor. Voi incepe prin aplicarea in coltul intern al ochilor si coborand usor spre nas, estompand, a unei culori vesele, un fard de culoare verde lime desaturat si luminos, ce va conferi luminozitate partii superioare a aripilor. Voi continua cu aplicarea atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara, coborand pe linia cearcanelor, alungind spre tample, folosind miscari circulare, pentru a estompa, un fard de culoare verde smarald. Voi realiza apoi trecerea lina dintre nuanta folosita anterior si conturul negru al aripilor prin aplicarea unui fard de culoare turcoaz saturat, estompand foarte bine in partea de sus a aripii fluturelui si continuand de-a lungul conturului spre partea centrala. Mijlocul aripii va fi colorat cu o nuanta saturata de aquamarine, fard ce va fi bine estompat in conturul negru.
Pentru un plus de efect si culoare voi reveni in zona superioara a aripilor, imediat sub spranceana, si voi aplica un fard de culoarea albastru safir saturat, intens, estompat cu atentie .
Zona inferioara a aripii va conferi voiosie intregului machiaj prin aplicarea a patru culori vesele si saturate: galben, violet, verde crud si portocaliu.
Pentru a conferi profunzime privirii modelului, dar si pentru un efect vizual mai puternic, ochii vor fi si ei conturati cu ajutorul unui tus cremos de culoare neagra, atat pe linia superioara a genelor, cat si pe cea a genelor inferioare, alungit spre conturul lateral al aripilor. De asemenea, pentru o definire mai exacta si o reproducere corecta a aripilor fluturelui se va trasa cu acelasi tus o linie ce va uni coltul intern al ochiului cu conturul lateral, urmand linia cearcanelor.
Desenul fluturelui va fi finalizat prin trasarea cu ajutorul aceluiasi tus de ochi cu varf marker de culoare neagra a corpului fluturelui de-a lungul nasului si continuand spre frunte cu doua antene.
Pentru un aspect glamour si tineresc, pe conturul aripilor voi aplica un glitter multicolor, iar pe linia genelor superioare voi aplica o pereche de gene false cu pietre.
Voi finaliza machiajul prin conturarea buzelor urmand forma lor natrurala si utlizand un creion contur in nuanta de roz, continuand cu estomparea acestuia si umplerea buzelor cu un ruj de culoare roz fuchsia. Iar pentru un plus de luminozitate si pentru a conferi volum aspecului gurii, pe centrul buzelor voi aplica un ruj intr-o nuanta de portocaliu corai si gloss de aceeasi culoare, cu accente aurii.
Accesoriile:
Modelul va purta o tinuta viu colorata in partea superioara, iar look-ul va fi completat de prezenta unor cerceii si agrafe de par cu motive florale, cat si a unei coafuri naturale cu bucle si onduleuri lejere.








0 comments:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

 

Blog List

Friends

Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Be bold, and mighty forces will come to your aid.