marți, 14 februarie 2012

De ce bio?

Produse bio, ecologice, care nu sunt daunatoare mediului inconjurator... Toti am auzit aceste termene. Dar ce inseamna de fapt asta? Voi explica mai jos, cu liniute, ca la cursuri, ce inteleg eu prin a duce o viata bio:
- sa protejezi apele, pamantul si aerul
- sa iti protejezi sanatatea
- sa faci o alegere personala, etica
- sa sustii stiintele naturale
- sa sustii fermele, pietele locale si interesele oamenilor
- sa mananci produse ce au gust si proprietati nealterate
- sa consumi / utilizezi produse care nu au efecte negative asupra sanatatii si a mediului
- sa incurajezi mentalitatea si metodele durabile, fara efecte nocive
Ce inseamna ca un produs este bio? Inseamna ca nu contine ingrediente care au fost produse sintetice, modificate genetic sau alterate prin aport de pesticide, fertilizatori, antibiotice, hormoni sintetici sau iradiatii.
 
De ce fiecare dintre noi ar trebui sa fie preocupat de acest aspect? Pentru ca am ajuns sa traim intr-o perioada in care aproape totul este produs artificial, in cantitati industriale, pe banda rulanta... Nu se mai acorda atentie calitatii, ci cantitatii. Am ajuns sa consumam totul in mod mecanic, de la mancare, la haine si pana la pasta de dinti, fara sa dam atentie la continut, la detalii, la ingrediente, la ceea ce pompam in organismul nostru fara sa vrem, sa ne dam seama sau sa ne pese de rezultate.
Se stie ca pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc. Prin piele respiram, ne reglam temperatura, ne protejam de razele ultraviolete, de bacterii, virusi. Ingrijirea pielii este esentiala pentru mentinerea sanatatii si a vitalitatii intregului organism. De aceea inainte de a folosi orice produs ce intra in contact cu pielea ar trebui sa ne gandim de doua ori. Cineva mi-a spus odata ca nu ar trebui sa pun nimic pe piele ce nu as fi dispusa sa bag si in gura. E adevarat ca de aici as putea porni o intreaga discutie legata de alimentatia din ziua de astazi, dar poate asta intr-un alt articol... Dar ca sa revin la subiect, recomand tuturor ceea ce incerc sa fac si eu zi de zi: sa fiu mai prezenta, mai atenta la cerintele organismului, la calitatea a tot ceea ce consum, indiferent prin ce cai, mai aproape de natura si sa raman constienta de toate rezultatele actiunilor mele asupra propriului meu organism si a tot ceea ce ma inconjoara. Acest lucru se poate realiza prin preferinta de produse bio, ecologice, in masura posibilitatilor si a imaginatiei fiecaruia dintre noi in materie de procurare a acestora.
Eu am ales bio.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

 

Blog List

Friends

Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Be bold, and mighty forces will come to your aid.