joi, 9 februarie 2012

Machiaj de zi vs. Machiaj de seara

     
     M-am hotarat sa abordez acest subiect deoarece am observat ca sunt multe persoane care nu stiu sa faca diferenta intre ceea ce inseamna un make-up de zi si unul de seara si de foarte multe ori, in loc sa foloseasca machiajul pe post de arma secreta a infrumusetarii, obtin un rezultat exact opus.
     Voi prezenta cateva idei teoretice si voi exemplifica spre finalul postarii cu fotografii ale acestor doua tipuri de machiaje realizate pe acelasi model. 
     Machiaj de zi inseamna machiajul vazut in lumina naturala, lumina soarelui, iar in acest caz se recomanda ca el sa fie cat mai putin vizibil, dar trebuie totusi sa existe. Se va incepe cu alegerea unui fond de ten intr-o nuanta cat mai apropiata de culoarea naturala a tenului, cu o textura cat mai lejera, care se estompeze usor si sa confere uniformitate si senzatia de naturalete. Singura rectificare acceptata in cazul acestui tip de machiaj este acoperirea cearcanelor cu ajutorul unui corector si/sau anticearcan. Pentru conturarea obrajilor se vor aplica prin estompare farduri mate, in culori naturale, desaturate. Acelasi lucru este valabil si la nivelul ochilor, iar umbrele create vor fi discrete si delicate. Nu se va folosi niciodata creionul kohl negru, iar mascara va fi intotdeauna de culoare maron sau brun. Sprancenele vor fi rectificate cu ajutorul unui fard special de aceeasi culoare cu cea a firelor de par. In cazul buzelor, acestea vor fi conturate cu mare atentie, foarte discret si intotdeauna in aceeasi nuanta cu aceea a rujului, iar pentru un aspect cat mai natural se recomanda utilizarea unui gloss in armonie cu restul machiajului.


Machiajul de zi este delicat, estompat si foarte natural, dar el exista:
     Machiajul de seara este machiajul vazut in lumina artificiala si se stie foarte bine ca aceasta lumina estompeaza tonurile, de aceea el trebuie sa fie mai puternic, fiind necesara realizarea de contraste maxime. Fondul de ten se va alege de o culoare cu jumatate de ton mai inchisa decat cea a tenului. De aceasta data este indicata realizarea de rectificari la nivelul fruntii, nasului, pometilor si al barbiei printr-un joc de umbre si lumini. Conturul ochilor trebuie sa fie mai accentuat, se pot folosi artificii precum aplicarea de gene false, iar conturarea la nivelul buzelor va fi mai precisa, mai putin estompata si este permisa, chiar recomandata, utilizarea unui ruj intr-o nuanta indrazneata, puternica. 
     Va trebui insa acordata o importanta deosebita tipului de lumina artificiala.
     In cazul becului incandescent ce emana o lumina galbena, calda, trebuie evitate tonurile portocalii si tot ceea ce deriva din ele, dar sunt recomandate tonurile de roz.
     Intr-o lumina fluorescenta de neon, ce poate fi alba sau uneori albastruie, violacee, se vor evita tonurile prea palide si cele roz. Se vor folosi culori calde, aurii. Este indicat ca tenul sa para mai bronzat, iar contrastele si jocurile de lumini si umbre nu trebuie sa lipseasca. La nivelul ochilor se vor evita fardurile sidefii, in special in tonuri de violet, albastru, argintiu.
     Si pentru ca se apropie ziua indragostitilor, voi mentiona si lumina lumanarilor, caz in care este bine sa se evite utilizarea tonurilor de galben si portocaliu, dar se recomanda roz, mov, lilac, albastru, bleu, violet etc. Sunt foarte indicate fardurile perlate, sidefii. La nivelul fetei nu este necesara o conturare intensa, deoarece lumina lumanarilor este obscura si da nastere in mod natural unui joc de lumini si umbre.






In loc de concluzie:








0 comments:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

 

Blog List

Friends

Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Be bold, and mighty forces will come to your aid.