vineri, 9 martie 2012

Machiaj egiptean - Cleopatra

0
Egiptenii, mari iubitori de frumos, au fost unul dintre popoarele care au acordat o importanta deosebita aspectului fizic, drept pentru care se ocupau cu mare atentie de ingrijirea pielii si foloseau tehnici de machiaj pentru infrumusetare, dar nu numai. Atat femeile, cat si barbatii egipteni se machiau zilnic, dar motivele nu erau doar cele estetice, decorative sau ornamentale, ci de cele mai multe ori o faceau in scopuri medicinale, magice si spirituale.
Culorile predominante in machiajul egiptean erau negru (khol) si verde, ca simbol al fertilitatii si al renasterii intr-o viata viitoare, iar elementul central il reprezenta conturarea ochilor. Acest procedeu era o rutina zilnica menita sa protejeze ochii de razele solare si de insecte, dar si o amuleta personala impotriva fortelor malefice si a deochiului.
Egiptenii obisnuiau sa isi picteze buzele in culoarea rosie sau negru-albastrui, sa-si pudreze fata si decolteul in culori stralucitoare, solare, foloseau diverse substante si pigmenti pentru colorarea unghiilor si erau mari iubitori de parfum, dar toate acestea erau ritualuri pastrate pentru ocazii speciale si nu erau accesibile oricui, in timp ce machiajul ochilor era o necesitate si o practica zilnica in viata tuturor.
Machiajul de inspiratie egipteana pare a fi intotdeauna la moda, fie ca este vorba de un machiaj exagerat, dramatic realizat cu ocazia unui bal mascat sau a unui spectacol, incercandu-se intruchiparea celebrelor regine egiptene, Cleopatra sau Nefertiti, sau un machiaj in gen ochi migdalati, de pisica, atat de flatant multor fizionomii si potrivit pentru diverse ocazii.




Totalul afișărilor de pagină

 

Blog List

Friends

Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Be bold, and mighty forces will come to your aid.